sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kivenpyörittäjien kylä

Lauantaina keskityttiin pitkästä aikaa mökin sisätiloihin. Jatkettiin keskenjäänyttä kuistin hiekan lapiointia, joka aloitettiin jo kevättalvella.


Kun kuisti saatiin tyhjättyä, ruvettiinkin sitten pyörittelemään kiviä muista huoneista kuistiin huoneesta huoneeseen- tekniikalla seinien alta. Nämä kivet oli tosiaan sellaisia ei jaksettu talvella nostaa ikkunasta. Hyvä kun suurimmat kivet sai edes miesvoimilla liikkumaan eteenpäin! E pyöritti ne jotka jaksoi, M ne jotka jäi jäljelle :). 

Tässä malliesimerkkinä kuva, jossa isommasta makkarista on seinän alta pyöritelty kivet pikkumakkariin, josta taas edelleen seinän alta pyöriteltiin ne kuistiin.


Alkoihan niitä kiviä sitten pikkuhiljaa kerääntyä.


 Ja sitten vielä enemmän.


Lopulta kuisti oli kivä täynnä. Mutta voin kertoa, että niiden tuohon saamiseksi vaadittiin hikeä, vähän vertakin, pari runnottua sormea ja melkein kyyneliäkin! Seuraavana aamuna olo kyllä oli kuin jyrän alle jääneellä, mutta tunsi ainakin tehneensä jotakin :D. Ja huom huom! Nämä ei todellakaan sitten oo mitään pikkukiviä joita tuosta nuon vaan pyöritellään, vaikka ne kuvissa jotenkin pieniltä näyttääkin.


Joka huoneeseen jätettiin suurimmat tai parhaimman muotoiset kivet uusien lattianiskojen tueksi.


Kaikki huoneet on nyt kuitenkin askeleen lähempänä lattian asennusta. Toki muurin perustus vaatii joka huoneessa tukea ja ainakin tuvassa sementtivallin, jotta muuri ei pääse romahtamaan. Muuraus ja tukemien onkin sitten seuraava murhe.

Kivet saavat nyt jäädä kuistiin odottamaan siirtämistä. Toki ne voidaan ehkä jättää kuistin lattian allekkin niin halutessa. Taidetaan kuitenkin jättää kuistin teko ihan viimeiseksi ja pannaan kivien päälle vaan silta, josta pääsee kävelemään tupaan, ettei tartte kivien päältä hyppiä.


E&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti