sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Vierähtäneet viikot

Viime postauksesta onkin jo vierähtänyt reippaasti aikaa ja kaikenlaista ollaan mökillä sillävälin tehty. Huhtikuussa mökin sisällä ei tehty juuri mitään, vaan lumien sulettua ollaan enemmän keskitytty pihatöihin, kun niitä riittäis vaikka muille jakaa.

Naapurin isäntä haki kolme autonraatoa pois ja toi tilalle kärryt joihin saadaan  kerätä maasta löytyvää metallitavaraa ja sitähän riittää! Aikoinaan ei paljoa olla kaatopaikoista piitattu, vaan kaikki tarpeeton roska on haudattu omalle markille vähän minne sattuu. Siksi metallia ja rautaa löytyy vähän joka paikasta... Lumen alta paljastuva nurmikko paljastaa kaiken muunkin, joten ollaan pitkin kevättä kerätty maasta polkupyörän raatoja, autonrenkaita, auton konepeltejä, metallisankoja, lasipulloja, muovisälää, maan alle haudattuja pusseja täynnä rautakrääsää ja muuta mukavaa hautautunutta roskaa, kuten ties kuinka monta apulantapussia ym. Eli jokaisen kannattais miettiä, mitä luontoon heittää, koska kaikki maatumaton jää "perinnöksi" jälkipolville. 

Tässä siis ne kolme autonraatoa, jotka naapurin isäntä vei metallinkeräykseen.




Tälläinen rojumäärä traktorin peräkärryihin on kevään aikana kerätty.


Omenapuutakin piti vähän harjoitella leikkaamaan, jos se vaikka vähän vahvistuisi. Tuli siihen viimevuonna pari omenaakin. Ehkä tänävuonna edemmän :)




Päätettiin vähän siistiä tätä navetan romahtanutta lisäosaa, josta roikkui noita katon tukiparruja (ympyröidyt) ja muita katon osia. Tukiparrut olivat nimittäin vaarallisesti jännityksissä ja samalla väännättivät jäjelle jäänyttä kattoa ikävästi.


Päädystä tuli paljon siistimpi. Myllättiin samalla vähän tuota romahtanutta puutavaraa, ja sieltähän löytyi taas lisää metallikärryille kuuluvaa kanaverkkoa, savustuspönttöä jne.


Ladossa on ilmeisesti säilytetty myös höyläpenkkiä ja tukkirekeä, jotka on tietenkin aikaa myöten mädäntyneet romahtaneen ladon alla. Tässä kuvassa tukkireen etuosa, jonka taakse on kuuluisi vielä kiinnittää toinen samanlainen reki. Etummaisen reen eteen on valjastettu hevonen, joka on sitte kiskonut rekeen lastatut tukit metsästä pois.


Tästä kuvasta näkee tuon puumäärän, joka maassa makaa. Kaivinkoneella pitäisi kasa joskus pemmastaa, pistää poltettavat puut polttopuiksi ja hävittää loput.


Kasasta löytyi myös jotain kivaakin :) Ei tästä kyllä enää polkupyörää saa, mutta kivan koristeen kyllä mökkitien varrelle. Sarveen vaan kori kukkia täyteen ja voilà!


M purki tämän kellahtaneen ladon lumien sulettua. Ladosta tuli jonkin verran hyvää käyttöhirttä, mutta enimmäkseen mädäntynyttä ja möhistynyttä hirttä, joka on vuosia maannut maata vasten.


Väliseinän pätkät...

Seinät...


Kattolaudat...


Huopakaton jämät...


Ja alimmaisena maata vasten kellahtanut kylki...


Ladon tilalle voikin sitten vaikka joskus rakentaa jotain kuten sen pihasaunan tai vaikka pihavessan.

E&M





  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti