lauantai 16. huhtikuuta 2011

Grillausta ja purkuhommia

Pihasta oli lumet sulaneet tosi kivasti, vaikka edellisestä käyntikerrasta oli vain pari päivää. Aurinko saa ihmeitä aikaan :).

Kerättiin makkarin ikkunasta takapihalle heitellyt kivet peräkauhaan ja vietiin kivikasaan, jotta saatiin nekin pois vaivoista. Sitten M lykki vähän lisää lumia ja E kaivoi grillin lumikasan alta. Pitäähän sitä nyt makkaraa saada. Eli mökkikausi on siis jo avattu ainakin grillauksen osalta :D. Tähän asti onkin makkarat paistettu saunassa kiukaanpesässä, joten oli kiva vaihteeksi istua puutarhatuolissa ja ottaa aurinkoa grillauksen lomas. Eli ei haitannut yhtään että sauna on "menetetty".

Grilli aluksi... on se tuolla jossain!


Ja sitten. Huonosti vain meinasi nuo kosteat puut palaa, mutta kyllä siinä nyt makkarat sai paistettua.



Sitten päätettiin ottaa vielä kuistin lattia auki, jotta nähtiin mitä siellä alla on. Rossilattian alla pitää päästä ryömimään koko talon läpi kuistilta lähtien.

Ekassa kuvassa lähtötilanne.


Tässä sitten lattialaudat ja vintinrappuset onkin jo irti. Ei taida vintille enää päästä hetkeen...


Tuollainen hiekka/maamohju siellä alla on ja muutama kivi.


Tästä kuvasta näkee jotenkuten korkeuseron pikkumakkarin ja kuisti välilllä. Kaivettavaa on noin 30 cm kivijalan alareunaan.


Ulkoseinän alin hirsi on sisäpuolelta vähän heikossa kunnossa paikka paikoin, kun ulkopuolelta sitä on mädättänyt kosteus ja sammal kivijalan päällä. Mökki pitää joko "kengittää" uudelleen eli vaihtaa koko alin hirsi tai sitten paikata vain huonoimmat kohdat.



Jäkälä vai mikä lie ainakin viihtyy ikkunankarmissa pihapuolella...


Kotimatkalla piti ottaa vauhdista kuva joka kevät syntyvästä "järvestä", jota voisi luulla isoksikin lätäköksi. Paikalla on ollut vielä 1800-luvulla oikea iso järvi, joka on sitemmin ojitettu ja kuivatettu pelloksi. Kyllä luonto kuitenkin muistaa mitä pellon sijalla kuuluisi olla, kun vesikin siihen noin helposti kerääntyy...





E&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti