sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kuistin purku

Blogin päivitystä taas pitkästä aikaa. Mökillä ollaan oltu enemmän tai vähemmän aktiivisesti, vähän säästä ja motivaatiosta riippuen. Ennen lumien tuloa kuitenkin avattiin kuisti, jotta saatiin sieltä syksyllä 2010 sinne muista huoneista pyöritellyt kivet pois.


Tuettiin kuistia muutamalla tukipuulla ja pyöriteltiin kivet pois.... Ei muuten ollut mitään kevyitä kiviä. Nämä oli siis sellaisia kivenmötiköitä, joita ei saatu aikoinaan ikkunasta nostettua ulos. Joko kivet oli raskaampia ku muistettiinkaan, tai sitten on voimat vähentyneet ja muutenkin tullut laiskistuttua, kun noita ei oikein meinannut saada tuolta liikkeelle millään! Tarvittiin yks jos toinenkin voimasana, ja nopsat jalat, jotta ehti saada varpaat lierahtavan kiven alta pois. Ja sitä ruista ranteeseen...


Nyt ei tartte enää taiteilla tupahan keikkuvien kivien yli :). Noita ruskeita levyjä ei voitu ottaa pois, koska sitten kuistissa ei olisi mitään seiniä... Naulattiin koko seinän pituudelta tuohon eteen vain jotain muovipressua talven tuiskuilta ja lumelta suojaamaan.

Seuraava vaihe kuistissa tulee olemaan hirren vaihton ja kokonaan uuden lisäys. Oven oikealla puolella koko talon etuseinän pituudelta on yksi pahasti möhistynyt hirsi (ei kuitenkaan näy kuvassa). Siihen tilalle pitää saada uusi. Kuvassa näkyvään kuistin kohtaan puolestaan pitää laittaa kokonaan uusi tukihirsi, koska siitä puuttuu nyt sellainen. Kuten kuvasta näkyy, kuisti ja koko etuseinä makaa nyt osittain noiden kahden kuvassakin oven molemmin puolin näkyvien tukipaalujen varassa... Mutta nämä on sitten kevään juttuja, ne joutaa odottaa.Tälläinen kasa kiviä saatiin kuistista pihalle kesää odottamaan, josko ne sitten siitä siirrettäisiin taas uuteen paikkaan... Toivottavasti ei kuitenkaan hartiavoimin!

E&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti