tiistai 14. helmikuuta 2012

Maalari maalasi lattiaa, sinistä ja...

Tuvassa hommat ne vaan etenee!

Alkuviikosta oltiin koemaalaamassa lattiaa. M halusi lattian sävyksi välttämättä Uulan maalisävyä nimeltään "Lemmikki", kun E taas olisi vaaleansinisestä tykkäämättömänä kallistunut enemmän harmaaseen "Sade"-nimiseen maaliin (jonka värinen tuvan lattia on ennen nykyistä ruskeaa lähes ollutkin). Maalien sävyt värikartasta voi käydä katsomassa  täältä ja miettiä kumman olisi itte valinnut.

Tälläkertaa mies sai valita ja maali sävytettiin Lemmikisi eli hennon vaaleansiniseksi (E:tä edelleen epäilyttää tämä sävy...). Päätettiin koemaalata lattiasta ensin reunalistat, jotka tehtiin peittämään lattialankun päähän ja hirren väliin jäävää n. 1-1,5 cm rakoa. (Näiden listojen päälle tulee myöhemmin vielä valkoiset jalkalistat.)


Tässä kuvassa listat ja vähän lattiaakin siis maalattuna...M:n mielestä sininen näytti hyvältä (E edelleen epäileväinen...) ja koitettiin sitten maalata hieman suurempi osa lattiaa ja keskellä lattiaa oleva kellarin luukku.

Tässä luukku alkupeäisessä ruskeassa maalissa...


...ja tässä uudessa lemmikinsinisessä sävyssä.


Ja kuva testinurkasta salamalla...


...ja ilman salamaa. Väriero on salamalla ja ilman salamaa melko pieni, mutta se näkyy kuitenkin. Jännityksellä nyt sitten odotetaan, että päästään näkemään väri päivänvalossa, koska nyt oli ilta kun maalattiin ja käytettiin kellertäviä halogeenivaloja. Ei tuo sininen nyt pahimmasta päästä sinisen sävy ole, mutta liian sinertävä pimentää etenkin ennestää jo pimeää tupaa (tummat hirret lattian alaosassa). Toivotaan nyt, että väri "asettuu" ja näyttäisi loppujen lopuksi hyvältä.

Sitten vielä lopuksi viimeisteltiin keskimmäisen makuuhuoneen ikkunalistat. Tuli kyllä otettua kuva vain siitä toisesta pienemmästä ikkunasta, mutta isompi on ihan samanlainen kuin ikkunat tuvassa.

Mutta täähän näyttää jo heti paremmalta! Ullakolta pelastettu aikaa nähnyt pöönäkippo (vai millä nimellä nämä tällääset kahvinporojen/sokerin säilytysrasiat oikeasti kulkee?) pääsi turvaan seinälle odottamaan muita keittiötavaroita.E&MEi kommentteja:

Lähetä kommentti