sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Betonin purkaminen

Lankkujen jälkeen alettiin aukaista lattian n. 10 cm paksuista betonikerrosta. Betoni oli pakko purkaa, sillä aikanaan mökkiä rakennettaessa betonin laittaminen lattiaan ei ollut hyvä idea ainakaan, kun välissä ei ole kunnon ilmarakoa. Betoni nimittäin makaa lattian alla olevan hiekan päällä, joka on nostattanut kosteuden betoniin ja siitä eristeeseen ja homehduttanut lankkujen alapintoja. Nyt siis tarkoituksena on purkaa betoni, kaivaa hiekat kivijalkojen alaosaan asti pois ja tehdä uusi ns. rossipohja. Rossipohjan tarkoituksena on antaa ilman kiertää lattian alla, jotta kosteuden nousu lattiaan pystytään estämään. Lattian ja maan väliin jätetään siis kunnollinen tuuletusväli ns. ryömintätila joka sitten tuulettuu kivijalan "kissanluukkujen" kautta.

Alkuun ensin muutama kuva keskeltä painuneesta ja lohkeilleesta betonista. Betoni on painunut, koska sen alla olevaa maata ei ole tampattu kunnolla ja se on ensin päässyt painumaan ja samalla valahdattanut betonin.

Tuvassa aloitettiin vähän jo murtamaan betonia.


Tästä makuuhuoneesta otetusta kuvasta näkee miten betoni on painunut keskeltä...

Tuo musta aine, joka näkyy hirressä juuri betonin reunan yläpuolella on ei-niin-terveellistä kreosiittia eli kivihiilitervaa, jota on aikanaan käytetty kosteuseristeenä tai sitten se on pikeä. Arvailun varaan jää kumpaa se on...
 
Betonin alta paljastuikin sitten tuvassa kosteaa ja muissa huoneissa kuivempaa hiekkaa ja paljon pieniä kiviä.



Sitten vain tuota hiekkaa kaivamaan ja ulos kärräämään!



E&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti