sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Lattilankkujen irrotus

Kuten on jo selvinnytkin, remontti ei sitten jäänytkään pelkkiin seiniin. Päätettiin sitten, että kun ollaan kerran jo aloitettukin niin viedään koko homma loppuun asti. Eli lattiat aukaistiin kaikista huoneista paitsi kuistista. Ensin lähtivät lankut tuvasta.

Tässä näkyy lankkujen tukipuut "niskat", kellarinkuoppa ja eristeenä käytetty karhuntalja. Alla betoni.




Villat olivat pahasti homehtuneita etenkin siitä kohdasta, missä tiskikaappi oli eli tuvanovensuusta heti vasemmalla.


Myös lattialankkujen alapinnassa, kuten ensimmäisen kuvan niskahirsissäkin on valkoista jauho/pölymäistä hometta. Erään nettisivun mukaan home haisee ummehtuneelta tai kostealta maakellarilta tai mullalta, ja lankkujen irrottamisen jälkeen tuvassa todellakin haisi juuri siltä! Samaisen nettisivun mukaan valkoinen home vaatii eniten kosteutta, sitten tulee siniset ja harmaat homeet. Musta home (hirret tummentanut?) kestää parhaiten kuivuutta. Anyway, ei nämä mitään terveellisiä mökkikavereita todellakaan olisi olleet, joten parempi vaan, että avattiin lattiat ja alettiin purkaa betonia niin saatiin kkosteus pois ja ilma vaihtumaan.


Tuvan seinien lähes mustista alahirsistä saadaan myöhemmin tarkempaa tietoa esim. mikä tummuuden on aiheuttanut. Raportoidaan siitä sitten myöhemmin kun tiedetään paremmin.

Tässä M irrottaa pikkumakuuhuoneen niskoja. Lattialla oli paksut lastulevyt ja sen alla tukipuut ja betoni. Isommassa makuuhuoneessa lankut, mutta muuten samanlaista. Sieltä ei vaan satuttu ottamaan yhtäkään kuvaa.



E&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti